Speedy dodatni pogoni za IK

Print Friendly

speedy-logo

Mobilan i neovisan s invalidskim kolicima

Osobe u invalidskim kolicima imaju najrazličitije vrste invaliditeta. U skladu s tim, različiti su i zahtjevi glede dodatnih pogona za invalidska kolica. Kako bi odgovarajuće odgovorio potrebama, Speedy nudi širok izbor modela. Mikro, Junior, Bike i B26 pokreće se isključivo rukama tj. vlastitom snagom. Modeli Duo2 i Versatio pogoni inteligentan pomoći motor, koji je uvijek uključuje kada vlastite snage korisnika nisu dovoljne. Elektra 3 i Elight koriste se bez mišićne snage, pogon je isključivo pomoću električne energije. Model Tandem je klasični bicikl sa spojem za invalidska kolicima, koji omogućava timski rad gdje biciklist vuče osobu u invalidskim kolicima. Pedalofit 2 pogoni se nogama. Buggy znatno olakšava vožnju invalidskih kolica obručima zahvaljujući podignutim prednjim kotačima. Vamos su posebno razvijena invalidska kolica za korištenje uz dodatne pogone. I zbog toga da invaliditet ne bude invaliditet, svaki model iz ponude moguće je individualno prilagoditi u opremi, priboru i pozicioniranju.

Budite mobilni i neovisni u svojim invalidskim kolicima. Mi smo sretni da vam u tome možemo pomoći.

Sustav spajanja i podizanja

Za korištenje Speedy proizvoda koristi se poseban sustav za spajanje koji se montira na invalidska kolica. To osigurava da osoba u invalidskim kolicima samostalno priključi sve Speedy modele na kolica. Ako je potrebno sklopiti invalidska kolica sustav za spajanje se jednostavno može skinuti i isto tako kasnije postaviti.

Sustav za podizanje omogućava brzo i jednostavno podizanje u položaj za vožnju. U jednom potezu ostvaruje se fiksiranje uređaja na kolica i podizanje prednjeg dijela kolica (prednji kotači) u zrak. Ovaj princip čini cijeli sustav izuzetno korisnim I učinkovitim.

Bettina Kuhlmann
rukovoditeljica Speedy Reha-Technik GmbH

speedy-bike-nastavak